Nachttrein Amsterdam en Haarlem groot succes

De nachtnettrein tussen Haarlem - Amsterdam is in beide richtingen een groot succes. De verbinding werd na een actie van de Haarlemse PvdA en en GroenLinks fracties opgezet omdat er veel behoefte was voor de jongeren die uitgaan.

De organisatie 'Haarlem moet op het nachtnet' welke opgezet is door beide fracties heeft op hun Facebookpagina de cijfers gepubliceerd van de succesvolle verbinding. De laatste trein van Haarlem – Amsterdam had in 2017 gemiddeld 43 reizigers, en de laatste trein in de tegenovergestelde richting had dat jaar gemiddeld 127 reizigers. Hiermee scoort de trein ruim boven eerdere verwachtingen.

Actie

Begin 2015 werd er een actie gevoerd om een nachtnettrein te laten rijden. De jongeren lieten toen weten geen lange en late avond te kunnen maken omdat de laatste trein op beide stations eventjes rond 01:00 uur vertrok. Een nachtbus zou er een uur over doen, terwijl de treinverbinding een kwartier zou duren. Uiteindelijk bracht de actie 4.000 stemmen op waarmee de verbinding een anderhalf jaar geleden feestelijk geopend werd.

De organisatie laat op hun website weten dat ze nog verder gaat strijden om de trein vaker in de nacht te laten rijden.

"Sluit Haarlem aan op het nachtnet"
Archieffoto: Treinenweb