NS wil weer meedingen naar regionale spoorlijnen

De Nederlandse Spoorwegen willen weer meedingen naar de exploitatie van regionale spoorlijnen. Dat laat NS-topman Roger van Boxtel in een interview in de Volkskrant weten. Hij is al bij provinciale bestuurders langs geweest om dat duidelijk te maken.

Van Boxtel laat weten dat hij zijn oog heeft laten vallen op de trajecten Dordrecht-Geldermalsen (nu Arriva) en Amersfoort-Ede-Wageningen (nu Connexxion). Van deze trajecten zullen de komende jaren de concessietermijnen op zijn eind raken.

Ook reageert de topman in de krant op de kritiek over 'oneerlijke concurrentie', omdat de NS een staatsbedrijf is. Hij vindt niet dat op het spoor een volledige marktwerking functioneert. "Onze concurrenten houden ons scherp, maar bij hen verdwijnt iedere verdiende euro wel naar het buitenland", aldus Van Boxtel.

"Ik vind het bizar dat Kamerleden iedere dag naar de microfoon hollen om voor Akzo, Unilever of PostNL overnames uit het buitenland tegen te houden, maar bij NS denken: laat dat bedrijf nog maar een paar lijnen inleveren. Met welk doel? Waarom nog meer versnippering?"

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb

Bron: Nu.nl