DM'90 treinstellen verkocht aan Roemenië

De DM'90-treinstellen van de NS staan nog maar net terzijde, en er is officieel bekend gemaakt dat ze een nieuw leven tegemoet gaan krijgen. Uiteindelijk zijn er 47 van de 53 stellen via NS Financial Services verkocht aan het Roemeense bedrijf Ferro Trans.

Het Roemeense bedrijf heeft al eerder ICK-materieel van de NS overgenomen. De verkoop wordt aan Railhobby bevestigd door Edwin Pijpers, manager rolling stock bij NSFSC die verantwoordelijk is voor de verkoop van gebruikt NS-materieel.

Grote revisie

In het eerste kwartaal van 2018 zullen de dieseltreinen naar Roemenië worden overgebracht waar ze groot onderhoud krijgen. Dit zal dan gebeuren in de werkplaats Electroputere in Pascani. Hier krijgt het materieel een nieuwe kleurstelling, en zal er airco worden ingebouwd.

De bedoeling is dat Ferro Trans het nieuwe materieel vanaf december rond het noordelijk gelegen Iaşi, de op een na grootste stad van het land zal inzetten. Een deel gaat hier als stoptreinen rijden, een ander deel wordt gebruikt als Intercity op de hoofdlijn naar de hoofdstad Boekarest.

Een aantal stellen zullen niet worden verkocht. Dit zijn onder meer de 3403 die als proefstel werd gebruikt voor het testen van schoonmaak-toepassingen en de 3426 welke inmiddels eigendom is van het Spoorwegmuseum.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb