Veel slachtoffers en doden na treinongeluk Amerika

Een passagierstrein is maandag ten zuiden van de Amerikaanse stad Seattle in de staat Washington ontspoord van een brug gereden en op een snelweg terechtgekomen. Daarbij zijn zeker zes doden gevallen en minstens 77 mensen gewond geraakt.

De ontsporing richte een grote ravage en drama aan. Meerdere auto's werden door de trein geraakt, en bestuurder raakte gewond. Onder hen vielen geen dodelijke slachtoffers. Volgens spoorwegmaatschappij Amtrak waren er naar schatting 78 passagiers en vijf personeelsleden in de trein op het moment van het ongeluk.

Hogesnelheidslijn

Het ongeluk vond plaats op een nieuwe hogesnelheidslijn die maandag voor het eerst in gebruik is genomen. De maximale snelheid voor treinen op de plek van het ongeluk is 127 kilometer per uur.

Onderzoek moet plaatsvinden, maar er zijn aanwijzingen dat deze veroorzaakt zou kunnen zijn door een voorwerp op het spoor.

Op dit moment is het gebied afgesloten voor hulpverlening en onderzoek voor de autoriteiten. De gouverneur van de staat Washington Jay Inslee heeft de noodtoestand uitgeroepen, zodat de nationale garde de reguliere hulpdiensten kunnen bijstaan.

Ook Amerikaanse president Donald Trump heeft via Twitter zijn steun betuigd. Ook benoemd hij dat er veel onderhoud moet gebeuren aan de Amerikaanse infrastructuur: "De wegen, bruggen, tunnels en spoorwegen brokkelen af. Niet lang meer!", aldus de president.