Poortjes Amsterdam Sloterdijk als proef gesloten

Vanaf donderdag vindt er een proef plaats op station Amsterdam Sloterdijk. Hier zullen gedurende enkele dagen de poortjes worden gesloten. Dit vormt de aanloop voor de definitieve sluiting van de poortjes op het station.

Van 30 november tot en met 2 december vindt de proef plaats. Op donderdag 30 november en vrijdag 1 december zullen de poortjes gesloten zijn van 07.00 tot 19.30 uur. Op zaterdag 2 december zijn de poortjes van 08.30 tot 19.30 uur gesloten.

Bij de poortjes zullen extra NS-servicemedewerkers staan die reizigers helpen met in- en uitchecken en het geven van advies.

Indien deze proef slaagt zullen ook dit station dit jaar de poortjes gesloten worden. Vanaf 4 december zullen ook de poortjes op Amsterdam Centraal gesloten worden.

Minder zwartrijders, hoger veiligheidsgevoel

Op stations met gesloten poortjes geeft 89% van de reizigers aan zich veilig te voelen. Op stations zonder poortjes is dit 79%. "Rond stations waar de poortjes gesloten zijn, zien we minder zwartrijders, de belangrijkste aanleiding voor agressie, en een verhoogd veiligheidsgevoel bij reizigers. We merken dat steeds meer reizigers gewend raken en de voordelen zien van de poortjes.", meldt de NS op hun website.

Met Utrecht Centraal, Amsterdam Centraal en Amsterdam Sloterdijk zijn eind dit jaar op 74 stations de poortjes gesloten en passeren 89% van de reizigers een gesloten poortje tijdens hun reis.

Foto: Krisvds
Foto: Krisvds

Bron: Nederlandse Spoorwegen