Veel bezoekers bij afscheidsritten Hoekse Lijn

Honderden treinliefhebbers zijn zondag naar de Hoekse Lijn gekomen om het afscheid te vieren van de 125-jarige spoorlijn. Deze lijn loop van Schiedam naar Hoek van Holland en zal vanaf 1 april over worden gedragen aan de RET waarna het hele traject gedurende een half jaar onder handen zal worden genomen. Tijdens het evenement pendelden er diverse museummaterieel tussen beide stations.

Gedurende de gehele dag van tien uur tot vijf uur reden er pendeltreinen heen en weer. Deze werden samengesteld uit de Mat'46 (Muizenneus), Mat'54 (Hondekop) en de Mat'64 (Apekop). Liefhebbers konden zonder extra kosten een kaartje bemachtigen om met deze nostalgische treinen te kunnen pendelen. Ook reden er de hele dag de huidige Sprinters volgens dienstregeling op het traject.

Tijdens het evenement is het treinverkeer voor korte tijd even stilgelegd vanwege personen op de sporen. Dit leidde tot een kleine vertraging.

Metro

Vanaf medio september zal de lijn omgebouwd zijn tot een metrolijn. De metro’s zullen dan vanaf Hoek van Holland richting Schiedam rijden, en daarna het traject vervolgen van de huidige metrolijn B die van station Schiedam naar Nesselande rijdt. Dit houdt dan in dat station Rotterdam Centraal geen halte meer voor de metro gaat worden. Reizigers die het centrum van de stad aan willen doen kunnen dan uitstappen in Rotterdam Beurs of Rotterdam Blaak.

In de tussentijd dat de spoor de komende maanden vanaf 1 april tot medio september op de schop gaat, zullen er bussen worden ingezet om reizigers naar alle stations te vervoeren.

  • Later deze week zullen we een aparte reportage publiceren met nog meer foto's. Deze zijn zeer welkom bij de redactie. Zowel van de geschiedenis als het afscheidsfeest zijn welkom. Het e-mailadres is: foto@treinenweb.nl

Foto: Treinenweb

Foto: Treinenweb

Foto: Treinenweb

Foto: Treinenweb
Foto's: Treinenweb

Foto: Elma Oosthoek
De Mat' 54 766 van de Stichting Hondekop op de brug bij Maassluis
Foto: Elma Oosthoek

Foto: Miranda Mivino
De Mat'54 op weg als pendeltrein in Hoek van Holland Haven
Foto: Miranda Mivino