Pizza Hut weer terug op Utrecht Centraal

Liefhebbers van pizza's kunnen zich binnenkort weer hun honger stillen op station Utrecht Centraal. Vanaf 12 april zal op de stationspassage weer een nieuw filiaal van de Pizza Hut worden geopend. De opening zal plaatsvinden om 12 uur, waarbij de eerste honderd klanten een gratis 'slice' zullen krijgen.

De wereldwijde Pizza Hut formule wordt in Nederland weer een nieuw leven ingeblazen door twee ondernemers. Het eerste filiaal zal op Utrecht Centraal worden geopend waarna op korte termijn uiteindelijk op Amsterdam en Rotterdam ook een vestiging moet worden geopend.

Als eerste zal het filiaal een afhaal-restaurant worden voor de reizigers die zich willen versnaperen aan één of meerdere slices. Straks kunnen de liefhebbers kiezen uit de bekende Pan, Cheesy Crunch en Regular-pizza’s. Ook is het straks mogelijk om een salade daar te halen of een heerlijk drankje.

Wereldwijd

De Pizza Hut is een wereldwijde formule, maar al enige tijd niet meer actief binnen Nederland. De pizzaketen maakt onderdeel uit van een groot Amerikaans bedrijf dat in de jaren tachtig zowel Pizza Hut als kiprestaurant KFC gelijktijdig in Nederland introduceerde. In Nederland werden de filialen hoofdzakelijk alleen op de stations geintroduceerd. Hoewel KFC nog steeds actief is heeft de Pizza Hut zich in de jaren 90 juist teruggetrokken uit Nederland. Dat kwam vooral omdat de NS eind jaren negentig besloot het heft in eigen handen te nemen met de horecazaken op stations. De Pizza Hut had toen besloten zich terug te trekken.

Archieffoto: Terence Ong
Een foto van een Pizza Hut filiaal in Hong Kong.
Archieffoto: Terence Ong