Vanaf april met DB-ticket door OV-poortjes

Het is binnenkort mogelijk om met een ticket van de Deutsche Bahn de poortjes op de Nederlandse stations te passeren. Tot op heden moesten reizigers met een ticket van de Deutsche Bahn een tijdelijke barcode krijgen om de toegangspoortjes te kunnen openen, of contact zoeken met de NS via de informatiezuil.

Vanaf binnenkort staat er op de Duitse vervoersbewijzen uit de Duitse kaartautomaten bij een bestemming in Nederland een unieke barcode op het ticket. Hiermee kan de reiziger het poortje kan openen om het station te verlaten. Er is hierbij geen sprake van in- en uitchekcen omdat er al vooraf betaald is. De tickets uit de NS-automaten bevatten al een ingebouwde chip waarmee de poortjes kunnen worden gepasseerd.

Deze aanpassing zorgt ervoor dat Duitse treinreizigers makkelijker naar Nederland en weer terug kunnen reizen. De bedoeling is dat de vervoersbewijzen van de Deutsche Bahn uit automaten vanaf april 2017 van de benodigde barcode zijn voorzien. Vanaf juni 2017 ook alle tickets uit mobiele terminals van DB-medewerkers. De e-tickets die via internet zijn aangeschaft bevatten al enige tijd een barcode.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb