Startschot nieuw treinstation ‘Triangel’ in Waddinxveen

De voorbereidende werkzaamheden waren al vorig jaar beginnen, maar gistermorgen hebben de provincie Zuid-Holland, gemeente en ProRail de aftrap gedaan voor de bouw van het nieuwe treinstation Waddinxveen Triangel.

Wethouder Kees de Jong van Waddinxveen, gedeputeerde Floor Vermeulen en regiomanager Helga Cuijpers van ProRail waren aanwezig bij het startschot voor de bouw van het nieuwe station die gelegen ligt aan het spoortraject tussen Alphen aan den Rijn en Gouda.

‘Waddinxveen Triangel’ ligt in de nieuwe woonwijk Park Triangel. Het nieuwe station komt zo’n 1,5 kilometer ten zuiden van het bestaande station Waddinxveen  te liggen. Hiermee beschikt Waddinxveen dan straks over de drie stations Waddinxveen, Waddinxveen Noord en Waddingsveen Triangel.

Bereikbaarheid

Met dit nieuwe station wordt niet alleen deze wijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer, maar ook de bestaande wijk Zuidplas en het bedrijventerrein Coenecoop. Onder het spoor wordt er door ProRail gewerkt aan een fiets- en voetgangerstunnel zodat een goede bereikbaarheid tussen de oostzijde van het dorp en bedrijventerrein Coenecoop ontsloten wordt.

Nog een nieuw station

ProRail bouwt op het traject Alphen-Gouda nog een nieuw station: Boskoop Snijdelwijk. Door de twee nieuwe stations wordt dit traject straks aantrekkelijker voor reizigers. Later dit jaar zullen er extra treinen gaan rijden op dit traject.

Foto: ProRail
Foto: ProRail

 

Bron: ProRail