Twee personen overleden bij aanrijding met trein in Nijmegen

Bij een treinongeluk in Nijmegen zijn vanmorgen twee personen met twee honden om het leven gekomen. Volgens de politie zijn de voetgangers, samen met hun honden, de spoorwegovergang in de Scheidingsweg overgestoken terwijl de spoorbomen al omlaag waren.

"Dit is willens en wetens gebeurd, dus het lijkt op zelfdoding", meldt een woordvoerder van de politie. Ook zijn er twee honden overleden.De aanrijding vond plaats tussen Nijmegen en Molenhoek. Naast de twee voetgangers zijn de honden ook overleden.

De machinist van de trein heeft nog geprobeerd een snelremming in te zetten, maar kon helaas niet voorkomen dat de voetgangers aangereden werden.

De politie heeft bij de overweg onderzoek gedaan, en hierbij een auto aangetroffen die mogelijk van één van de personen was. Ook vanuit de lucht hebben ze onderzoek gedaan naar de situatie.

Twee mensen zijn getuige geweest van het ongeval: de machinist en een vrouw die bij de spoorwegovergang stond te wachten. Zij zijn inmiddels opgevangen door slachtofferhulp. Ook de inzittenden van de trein kunnen daar terecht.

Foto: Google Maps
Een foto van de spoorwegovergang waar het drama plaatsvond.
Foto: Google Maps

Bron: AD