Berging ontspoorde trein Winsum is afgerond

De berging van de trein die vrijdagmiddag in Winsum ontspoorde na een aanrijding met een melktankwagen is zaterdagmiddag afgerond. Omstreeks 16.30 uur is het laatste deel van de trein van het spoor gehaald en op een dieplader afgevoerd naar een locatie in Zuidbroek.

Als de tankwagen zaterdagavond is geborgen zal ProRail direct gaan beginnen met het herstel van het spoor. Volgens de huidige prognose zal er maandagmorgen weer treinverkeer tussen Groningen en Roodeschool mogelijk zijn. Op dit moment zet Arriva dit weekeinde bussen in om reizigers te vervoeren.

De trein van Arriva botste vrijdag op een zuiveltruck, waarna deze ontspoorde en zwaar beschadigd raakte. Door het ongeluk raakten er achttien mensen gewond. Drie passagiers zijn er ernstig aan toe en zijn opgenomen in het ziekenhuis. De 29-jarige chauffeur van de tankwagen werd aangehouden en na verhoor vrijgelaten. Ook de 52-jarige machinist werd als verdachte verhoord, maar is inmiddels weer vrijgekomen.

Ook de 52-jarige machinist van de trein die vrijdagmiddag in Winsum op een onbewaakte overweg op een tankwagen botste, is door de politie als verdachte verhoord. De politie heeft dat zaterdag gemeld. Beide betrokkenen blijven verdachte tot het onderzoek duidelijk heeft gemaakt wat er precies is gebeurd. Het Openbaar Ministerie zal na het onderzoek beslissen of er tot vervolging wordt overgegaan.

Foto: ProRail
Foto: ProRail