'Meer dan honderd gewonden bij treinongeluk station New Jersey'

Een passagierstrein is donderdag ontspoord en in het station van Hoboken in de Amerikaanse stad New Jersey terechtgekomen. Daarbij zouden meer dan honderd mensen gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde tijdens de ochtendspits in de plaatselijke tijd.

Een woordvoerder van de hulpdiensten in New Jersey meldt aan ABC News dat er meer dan honderd mensen gewond zijn geraakt, onder wie ook enkele zwaargewonden. Zeker een persoon is om het leven gekomen, bevestigt gouverneur van New Jersey Chris Christie. In de trein zaten zo'n 250 mensen.
De gewonden zijn naar meerdere ziekenhuizen gebracht. In het Jersey City Medical Hospital zijn ongeveer vijftig mensen binnengebracht waarvan drie zwaargewond, meldt CNN. Er zouden geen mensen in levensgevaar meer zijn. Hulpverleners waren snel ter plekke.

Ingestort

De trein heeft veel schade aangericht aan het station. Een deel van het dak is ingestort nadat een deel van de trein door de klap op het perron van het kopstation schoot. De voorste wagon raakte een muur en reed het station binnen. Het is nog niet duidelijk waardoor de trein het station ramde en dus doorschoot. Volgens getuigen zou de trein geen vaart hebben verminderd.

Hoboken is een stad waar veel mensen wonen die naar New York reizen voor hun werk. De stad kijkt uit op New York. Ongeveer 50.000 mensen maken per dag gebruik van het station in Hoboken.

Bron: Nu.nl