Ondernemer wilt pizza-automaten op stations plaatsen

Als het aan ondernemer Jordi Hillenga ligt, kunnen reizigers binnenkort een pizza op het station uit de automaat halen. Mits de NS mee wilt gaan met het idee.

De Groningse ondernemer Hillenga is de bedenker van de pizza-automaat. Een automaat die tegen een betaling zelf een pizza klaarmaakt voor de liefhebber, met de ingrediënten naar keuze. Inmiddels staan er al enkele automaten in Groningen, maar zijn ook al in diverse landen te vinden waaronder in Frankrijk. Daar kunnen op dit moment al op 20 locaties een pizza worden besteld. Ook in Amerika lijkt de ondernemer door te breken, met een automaat op een universiteit in Cincinnati.

Werking

De automaten staan 24 uur per dag aan, en kunnen op elk moment een pizza klaarmaken binnen vier minuten. De lekkernijen hebben ongeveer een doorsnede van 27 centimeter en worden van alle ingrediënten voorzien die de klant maar wilt.

De machine serveert verse pizza's en wordt regelmatig aangevuld door chefs die ter plekke alles voorbereiden. Zij plaatsen de pizza's in een koelcompartiment van de machine. Zodra iemand deze bestelt, warmt de machine deze op. De automaat kan ook zelf zien hoe lang de pizza's in het systeem nog houdbaar zijn.

Nederlandse Spoorwegen

Hillenga wil nu ook Nederland veroveren met zijn succes, en ziet graag dat de treinreizigers ook van zijn succes kan meegenieten. Inmiddels heeft hij contact opgenomen met de NS. ,,Ik ben in gesprek met de NS om te kijken wat er mogelijk is op al hun stations. Ik denk dat hun reizigers wel graag een verse pizza zouden willen halen. De NS lijkt het een goed idee te vinden en staat er positief in.", vertelt hij tegenover het AD.

Wel laat de NS weten dat de plaatsing van de machines nog zeker niet definitief is, hoewel hun het idee aanprijzen: "Wij doen onderzoek naar de behoeften van onze klanten en of het mogelijk is om overal een dergelijke machine te plaatsen. Als daaruit blijkt dat er een grote vraag is naar een pizza-automaat, dan zullen wij deze mogelijkheid zeker onderzoeken."

Foto: Pizza-automaat.nl
Foto: Pizza-automaat.nl