Faillissement strop voor toekomstig treinrestaurant

Bij station Lelylaan komt toch geen restaurant in een oude Mat'64 trein . Het vorig jaar geplaatste treinstel zal mogelijk weer door de NS worden weggehaald, zo bevestigt stadsdeel Nieuw-West. De aanleiding is het faillissement van initiatiefnemer Urban Space Agency, aldus een woordvoerder. ”Ze hebben geen uitbater kunnen vinden.”

Het treinstel zou een onderdeel moeten worden van een tijdelijk dorpje bij station Lelylaan met de naam Arrival Place. Volgens de website zou hier van alles te doen moeten zijn 'waar je verbonden wordt door geuren, kleuren, smaken en geluiden'. De trein werd vorig jaar geplaatst, en bestaat uit twee tweede klas delen van een uitgerangeerde Mat'64 trein.

De bedoeling was dat de NS-trein omgebouwd zou worden tot een duurzaam buurtrestaurant voorzien van terras. Met deze toeristentrekker zou Station Lelylaan moest zo uitgroeien tot een nieuwe, alternatieve hotspot. Maar vanwege het geldgebrek lijkt dit niet meer van de grond te komen.

Grond

Het perceel grond voor Arrival Place werd beschikbaar gesteld door stadsdeel Nieuw-West, de NS leverde het treinstel. Volgens de woordvoerder van Nieuw-West is de NS nu in gesprek met een partij buiten Amsterdam om het treinstel alsnog een bestemming te geven. Welke partij dit is is overigens niet bekend.

Foto: Henk Bezemer
Het treinstel net nadat deze geplaatst is op het terrein vlakbij station Amsterdam Lelylaan.
Foto: Henk Bezemer