Thalys verbetert wifi-voorziening

Alle Thalys-treinen zijn vanaf maandag uitgerust met een nieuwe, verbeterde gratis wifi-verbinding. Zowel de reizigers in Comfort 1 en in Comfort 2 kunnen gebruikmaken van deze nieuwe service, waardoor het gemakkelijker moet worden om van de wifi gebruik te maken.

Het systeem is aangelegd door het Zweedse bedrijf Icomera. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de realisatie van WiFi in de treinen van Nieuw-Zeeland en in een aantal treinen in het Verenigd Koninkrijk. Voor de Europese hogesnelheidstreinen is de techniek voor een goede WiFi-verbidning nog niet vaak in de treinen aanwezig, waarbij de Thalys nu van deze goede technek kan profiteren.

De WiFi verbinding in de trein is vanaf nu voor alle reizigers beschikbaar. Wel dienen ze een account aan te maken, en rekening te houden met het feit dat de verbinding in tunnels en bergachtige omgevingen weg kan vallen. Het nieuwe systeem biedt een betere bandbreedte waardoor reizigers sneller kunnen surfen. De bandbreedtte en de verbindingsnelheid voor zowel Comfort 1 als Comfort 2 zullen hetzelfde zijn.

“Al bijna 10 jaar lang bieden we wifi aan aan boord van onze treinen”,vertelt Agnès Ogier, de Algemeen Directeur van Thalys. “We zijn altijd bezig met het verbeteren van de kwaliteit van onze dienst. Wifi is onmisbaar voor onze zakelijke reizigers en vakantiegangers.”

WiFi in de Thalys

Al in 2005 begon Thalys met het beproeven van WiFi in de trein. Sindsdien is het aantal gebruikers van de draadloze netwerk voorziening enorm gegroeid. Eind 2009 maakte er nog maar een kwart van de gebruikers gebruik van, en in 2014 maakte 40 procent van alle reizigers in de Comfort 1 gebruik van de WiFi in de Thalys. Dit is één miljoen reizigers per jaar.

Foto: Ariën Claij
Foto: Ariën Claij

 

Bron: OV Pro