Duitsers onderzoeken mogelijkheden voor personentrein naar Emmen

De Duitse deelstaat Niedersachsen bekijkt of het haalbaar is om treinen voor personenvervoer te laten rijden tussen Nordhorn en Emmen. De staatssecretaris van Economie van de deelstaat komt donderdag naar Emmen om daar over te praten.

Gedeputeerde Henk Brink heeft al laten weten enthousiast te zijn over de Duitse wens. "We praten al langer over mogelijk vervoer tussen Duitsland en Coevorden. We zouden het als provincie zeker toejuichen als er een verbinding tussen Duitsland en Emmen komt."

Brink heeft nog geen idee wat de kosten zouden zijn. "Dat hoop ik te horen van de Duitsers. Maar het is zeker een serieus plan, dat ook past in onze ambities om meer samen te werken in de grensstreek." Niet alleen in Nederland moet een hoop gebeuren om deze verbinding mogelijk te maken, maar ook de Duitsers moeten een hoop werk verzetten. "Maar dat hoeft geen bezwaar te zijn. Als de Duitsers echt iets willen, dan doen ze het ook."

Aanpassingen aan traject

Om de aansluiting mogelijk te maken zijn er aan de Nederlandse kant diverse aanpassingen aan het spoor nodig, vertelt Brink. "We praten nu over aanpassingen die bij Emmen-Zuid moeten gebeuren voor extra treinen naar Emmen. Als er nog Duitse treinen bijkomen, dan moet er nog een extra passeerstrook komen, waarschijnlijk bij Nieuw-Amsterdam."

Als alles meezit dan zouden de eerste treinen volgens Brink in 2021 over het traject kunnen rijden.

Archieffoto: LooiNL
Archieffoto: LooiNL

 

Bron: RTV Drenthe