Alle stations in Groningen krijgen facelift

Op alle treinstations in de provincie Groningen komen betere en andere wachtruimtes en bankjes. Na deze facelift ziet het meubilair er net zo uit als op station Groningen Europapark.

Spoorbeheerder ProRail en de provincie maakten dinsdag bekend dat dit jaar wordt begonnen met de werkzaamheden. Eind volgend jaar moet het grootste deel van de oude wachtruimtes en bankjes verbeterd en vervangen zijn. Hiermee is de provincie Groningen de eerste provincie waar dit geheel zal gebeuren.

Met het project willen ProRail, NS, Arriva, gemeenten en het samenwerkingsverband in de regio Groningen-Assen de voorzieningen en het comfort voor reizigers verbeteren. "De nieuwe wachtruimtes zijn comfortabeler en beschermen beter tegen regen en wind." Zo moet het comfort voor de reiziger een stuk vooruit gaan. De afgelopen jaren is al door ProRail geinvesteerd in extra fietsenstallingen en reisinformatieschermen bij de ingangen en boven de perrons.

De verbeteringen komen volgens de provincie tot stand naar aanleiding van onderzoek onder reizigers. De facelift die binnenkort van start gaat wordt betaald met compensatiegelden voor het niet doorgaan van de Zuiderzeelijn. De provincie Groningen zelf stelt meer dan drie miljoen euro beschikbaar voor de vernieuwing. Ook ProRail neemt een deel van de kosten voor zijn rekening.

Foto: Hardscarf
Station Grijpskerk
Foto: Hardscarf

 

Bron: DhvN