Vier minderjarigen opgepakt na saboteren spoor Eurostar

De politie in België heeft vier minderjarigen gearresteerdvanwege de bijna-ontsporing van de Eurostar, afgelopen vrijdag. Het zou gaan om jongeren van vijftien en zestien jaar met Franse nationaliteit. Ze werden niet ver van de plaats van het incident opgepakt in een gespecialiseerde instelling en hebben ondertussen bekend.

Afgelopen vrijdag reed een Eurostar van Londen naar Brussel ter hoogte van Beloeil tegen een betonblok dat op de sporen was gelegd. De trein reed over het betonblok heen, maar ontspoorde niet. De trein met 450 passagiers liep door het incident ruim vijf uur vertraging op.

De daders die afkomstig waren uit een instelling konden snel worden opgepakt, omdat een van hen erover sprak met een opvoeder. "Op basis van zijn verklaringen werden dit weekend drie minderjarigen gehoord door een jeugdrechter", aldus de autoriteiten. Een vierde betrokkene werd later opgepakt, hij zal zich tegenover de jeugdrechter moeten verantwoorden.

De jongens zouden geen saboterende of terrorisch motief hebben. De autoriteiten vertellen dat de jongens gewoon wouden "zien wat er zou gebeuren" nadat ze een betonblok met een metalen plaat erop op de sporen hadden gelegd.

Volgens het parket in België is er momenteel geen link met een daad van sabotage tegen een Thalys-trein in dezelfde regio in november vorig jaar.


Foto: DNA (Digital News Agency)

Bron: HLN.be