Oud Mat'64 treinstel wordt restaurant

Op donderdag is er een unieke eerste stap gezet voor de bebouwing van het dynamische dorpje Arrival Place, op het terrein voor Station Amsterdam Lelylaan in Amsterdam Nieuw-West.

Een uitgerangeerd Mat'64 treinstel wordt over de weg van Haarlem naar Amsterdam vervoerd om daar als duurzaam restaurant de buurt te gaan verbinden. Tegen de trein komt een 'perron' als terras; het is de eerste bebouwing van het dorpje dat Urban Space Agency B.V. op deze plek bouwt.

Het dorp wordt duurzaam gebouwd: met houten- en hergebruikte units, een hergebruikte trein en allerhande hergebruikte materialen. In de gebouwen komen op de begane grond de dromen van de buurtbewoners en ondernemers; op de eerste- en tweede verdiepingen wordt gewoond; op het buitenterrein komen marktjes, worden films vertoond en zal u verrast worden door allerhande creatieve activiteiten.

De NS heeft voor de duurzaamheid van de bouw van het terrein ervoor gekozen om dit treinstel in het 'dorpje' te plaatsen.

Het is niet de eerste keer dat een trein omgebouwd wordt tot restaurant of horeca-voorziening. Al eerder zijn nabij station Amsterdam Sloterdijk al vijf rijtuigen geplaatst voor het Train Lodge project, dat zich richt op toeristen en trekkers. Dit is tot op heden nog in aanbouw.

Foto's: Nederlandse Spoorwegen

Bron: Nederlandse Spoorwegen