NS HiSpeed verwelkomt eerste V250 treinstel

Het is dan zover, de geruchten die afgelopen week speelden rond de V250 kunnen we nu dan eindelijk de wereld uit verbannen. De V250 is vanochtend tussen 9 en 10 uur namelijk de grens van Nederland gepasseerd via Arnhem en Utrecht. Hetzij met enige vertraging aangezien de planning was dat deze in de nacht op het terrein van NedTrain op de Watergraafsmeer van Amsterdam zou binnen moeten komen rollen.

Het eerste nieuwe V250 werd op sleeptouw meegenomen door een locomotief van de Rurtahlbahn en kwam in de ochtend de grens over. De reden dat hij gesleept werd is omdat hij formeel nog niet toegelaten is op het Nederalndse Spoor. 
Na aankomst rond een uur of 11 is de eerste nieuwe V250-hogesnelheidstrein direct in de werkplaats geparkeerd bij NedTrain. In deze werkplaats zal de firma AnsaldoBreda de trein voorbereiden en uittesten voor het gebruik op het Nederlandse spoor.
Op dit moment zit er nog geen interieur in de trein, maar wel een hoop testapparatuur. Deze zal weer worden verwijderd wanneer de trein weer naar Italië terugkeert om afgebouwd te worden.

Een tweede V250 zal binnenkort ook naar Nederland komen, deze zal dan wel meteen interieur aan boord hebben. De levering zal komende tijd doorgaan voor 16 treinstellen voor NS HiSpeed, en dan nog 3 stuks voor de Belgische NMBS.

Komende tijd hoeven er overigens geen foto's van de binnenkant te worden verwacht, aangezien de trein officieel nog steeds eigendom is van Ansaldobreda, en die er strikt op zal nazien dat NedTrain-medewerkers en anderen er geen foto's van zullen maken. Ansaldobreda is dus te gast in de onderhoudsloods van NedTrain.

Uiteraard zijn er wel foto's beschikbaar van het transport op de diverse spoorwegfora's zoals Somda, die zijn immers niet verboden.
We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen van de V-250.
Zie ook eens onze materieel-pagina over dit treinstel.

Bron: Novum