Arriva laat drie Vechtdal-treinstellen verlengen

Om het probleem van overvolle treinen op het traject tussen Zwolle en Emmen op te lossen, zal exploitant Arriva een aantal treinen op het traject op termijn laten verlengen van twee-delige treinstellen tot driedelige.

De verlenging van de treinstellen met een extra rijtuig zal in 2016 plaats gaan vinden bij het Zwitserse bedrijf Stadtler. Zo zullen er voor in de avond- en ochtendspits uiteindelijk maar liefst 165 extra zitplaatsen erbij komen. Dit zijn de Gedeputeerde Staten van Overijssel en Drenthe overeen gekomen met Arriva. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en beide provincies zullen de kosten van 6 miljoen euro bekostigen.

Arriva rijdt heeft sinds eind 2012 de exploitatie op de Vechtdallijnen in handen met 14 treinstellen. Deze onderscheiden zich van de gebruikelijke Arriva-treinen met een blauwe kleur, die ook op de bussen in de Vechtdal-streek gebruikt worden. 

Eerder heeft Arriva ook drie treinen op de Noordelijke lijnen laten verlengen met een extra tussenrijtuig. Aan het einde van het jaar komen daar nog drie bij.


Arriva's Vechtdal-treinstel 517 op het opstelspoor in Zwolle. (Foto: Spoorjan)

Bron: De Stentor