'Extra sneltrein naar Winschoten voor ochtendspits'

Tussen Groningen en Winschoten gaat vanaf 2018 in de ochtendspits een sneltrein rijden. Deze trein is een aanvulling op de bestaande stoptreinen.

De sneltrein stopt alleen op de tussenstations Groningen Europapark en Hoogezand en moet daarmee tien minuten gaan inhalen, vergeleken met de bestaande stoptreinverbinding. Met het initiatief moet een verbetering van de spoorverbinding tussen Groningen en Bremen weer een stap dichterbij kunnen komen.

De sneltrein moet uiteindelijk vijf keer in de ochtendspits gaan rijden, en  twee maal per dag rijdt de trein als sneltrein door naar het Duitse Leer. Met de extra sneltreinen rijden er tussen Winschoten en Zuidbroek 's morgens vier treinen per uur.

Voordat deze sneltreinverbindingen mogelijk zijn moet de infrastructuur ook worden aangepast. Zo komt er op station Winschoten een extra perron, en zal de onbewaakte overgang uiteindelijk gaan verdwijnen in de nabije toekomst. Nieuwe treinen hoeven er overigens niet voor te worden aangeschaft, verwacht Arriva.


Het station van Winschoten, die inmiddels weer gerestaureerd is met een entree in originele staat.

Bron: DhvN