Middentunnel Amsterdam CS volledig geopend

Vrijdagmorgen hebben ProRail en NS de tweede gerenoveerde helft van de middentunnel op station Amsterdam Centraal feestelijk in gebruik genomen. Hiermee is de middentunnel in zijn volledige breedte beschikbaar voor reizigers.

In deze tunnel vinden we nu ook de winkels van AKO, Kiosk, GWK Travelex en Erica Kruiderijen. Ook is er een aansluiting via trappen en roltrappen naar de perrons aanwezig.

De werkzaamheden aan de tunnel zijn nog niet af, want de komende maanden wordt er nog verder gewerkt aan de IJzijde en de trappen en roltrappen naar het perron van spoor 15. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden in 2015 afgerond.

Vorige zomer is ProRail begonnen met de renovatiewerkzaamheden. Op 13 juni kwam de eerste helft van de tunnel al in gebruik. Op dat moment openden De Broodzaak, Smullers, Ola Happiness Station, Leonidas, Simon Lévelt en the Döner Company hun nieuwe winkels.

De middentunnel van Amsterdam Centraal was tot circa 10 jaar geleden de belangrijkste reizigerstunnel van het station. Bij de start van de bouw van de Noord/Zuidlijn, precies onder de middentunnel, werden de winkels uit deze tunnel naar het voorplein verhuisd of naar andere plekken in het station.


De nieuwe reizigerstunnel in Amsterdam
Foto: Treinenweb

Bron: Treinreiziger