NS en Arriva zetten meer treinen in tijdens Serious Request

Vervoersbedrijf Arriva zet tijdens Serious Request in Leeuwarden extra lange treinen in om het massaal toegestroomde publiek van en naar huis te brengen. Arriva rijdt in Friesland vanuit Leeuwarden richting Harlingen, Sneek, Stavoren en Groningen.

Na de start van het de Serious Request-actie met het Glazen Huis in Leeuwarden, afgelopen woensdagavond, was de trein naar Groningen zo vol dat mensen op het perron in de Friese hoofdstad achterbleven en een latere trein moesten pakken.

Arriva meldt dat ze al voorzien hadden in extra drukte, en daardoor de inzet van extra treinen, maar ze waren behoorlijk verrast door de overweldigende menigt die naar huis wou afreizen.Volgens een woordvoerster ging het de eerste dagen al om "duizenden en duizenden extra reizigers (...) dat zullen er de komende dagen alleen maar meer worden.''

Ook de NS zal een extra trein gaan inzetten, en laat andere treinen een extra stop maken op de Friese stations in Friesland. Ook zullen er langere treinen gaan rijden.

Vrijdagmiddag riep de gemeente Leeuwarden bezoekers op om niet meer met de auto naar de Friese hoofdstad te komen omdat alle parkeerplaatsen en zelfs parkeergarages al vol zijn. "Kom svp met openbaar vervoer, lopend of op de fiets'', twitterde de gemeente.

Bron: Treinreiziger