Onthulling station "Hilversum Media Park"

Vanmorgen vroeg is station Hilversum Noord officieel omgedoopt tot station Hilversum Media Park. Dat is de nieuwe naam van het station met ingang van de dienstregeling 2014 van de NS.

Het stationsnaambord is onthuld door regiodirecteuren De Vries van ProRail, Luiten van NS, wethouder Boot van de gemeente Hilversum, gedeputeerde Post van de provincie Noord-Holland en directeur Zwerver van het Media Park. Reizigers kregen een reep chocola met op de wikkel de naam Hilversum Media Park om dit feestelijke moment te vieren.

Tweede officiële naamswijziging in bijna 40 jaar

Het station Hilversum Media Park bestaat sinds 1974. Eerder heette het "Hilversum NOS" en vervolgens "Hilversum Noord". Na de opening van de loopbrug over het spoor, in 2011, hadden de gemeente en de eigenaar van het Media Park de wens om de stationsnaam om te dopen. Het hernoemen van een station zet volgens ProRail en NS een hoop voeten in de aarde, en is niet zomaar gebeurd.

Daar werd in november 2009 anders over gedacht. Toen werd het station ook al tijdelijk hernoemd naar 'Hilversum Media Park', deze niet-officiële onthulling werd gedaan door Vastgoed-ontwikkelaar TCN Mediapark, en werd toen snel weer teruggedraaid.

Tweede onthulling in een maand

En toen het eenmaal zo ver was, volgde de officieuze onthulling sneller dan verwacht. De nieuwe naamborden waren namelijk voortijdig al per abuis al opgehangen, waarna er werd besloten om provosorisch het station nog zijn oude naam terug te geven. Deze tijdelijke papieren oplossing werd door een nieuwsgierige reiziger verwijderd, waarmee het station al eerder dan de planning zijn nieuwe naam al had.


De officiële opening van Station Hilversum media park vond maandagmorgen plaats.
Foto: Jos van Zetten

Bron: ProRail