SP: 'Schonere toiletten in trein nodig'

De SP-fractie is ervan geschrokken dat de toiletten in de treinen van de NS vaak smerig zijn. SP-Kamerlid Farshad Bashir wil dat staatssecretaris Wilma Mansveld met de NS een plan gaat maken om schonere toiletten in de treinen aan te bieden.

"Het is werkelijk ranzig hoe vies sommige toiletten zijn. De NS moet de toiletten gewoon schoon houden. Bij comfortabel en goed openbaar vervoer horen voldoende én schone toiletten", vindt Bashir.

Het Kamerlid wil verder weten wanneer de NS in alle treinen toiletten gaat inbouwen, zoals de Tweede Kamer eerder heeft besloten. "Het is al zeker dat de NS toiletten moet inbouwen. Dus de kosten hiervoor zijn ze toch kwijt. Ik wil daarom dat zo spoedig mogelijk de toiletten worden gerealiseerd zodat de reiziger hier snel gebruik van kan maken."

Vanaf 2015 moeten alle intercities een toilet aan boord hebben, en per 2025 moeten in alle treinen, waaronder sprinters en stoptreinen ook toiletten aanwezig zijn. De NS heeft al eerder laten weten toiletten in de SLT-Sprinters in te laten bouwen.

 

Bron: Nu.nl