NS: 'Ook dinsdag rekening houden met hinder'

Spoorbeheerder ProRail verwacht zeker tot na de avondspits van maandag nodig te hebben om het treinverkeer rondom Amsterdam en Zwolle weer aan de praat te krijgen. Ook dinsdag zal er nog enige hinder op het spoor zijn.

Volgens Prorail heeft de zware storm die maandag over Nederland trok op meer dan 25 trajecten voor ravage gezorgd. Hierbij is er sprake van bomen, takken, hekken en dergelijke op het spoor, waardoor dat ernstige schade heeft opgelopen. Ook zijn er tal van breuken in de bovenleiding vanwege omgewaaide bomen. Bij Nunspeet, Hilversum en Warmond was er treinen tegen een boom aangereden..

De spoorbeheerder is inmiddels in samenwerking met de brandweer bezig om de sporen weer vrij te maken, waarna deze eventueel hersteld kan worden. Daarna zal de treindienst weer geleidelijk worden opgestart. Ook dinsdag kan het treinverkeer nog hinder ondervinden van het herstellen van de schade.

Vanwege alle herstelwerkzaamheden en vanwege de veiligheid is er op dit moment voorlopig nog geen treinverkeer mogelijk op drukke trajecten rondom Amsterdam, rondom Zwolle, en op diverse andere trajecten zoals tussen Den Haag en Rotterdam. Pas na de avondspits zullen er mondjesmaat weer treinen kunnen gaan rijden.

Veel reizigers zullen tijdens de avondspits stranden. De NS raadt reizigers aan om hun reis nog even uit te stellen als dat kan.

Bron: Nu.nl