Intercity bekogeld tussen Helmond en Eindhoven

Een dubbeldekstrein tussen Helmond en Eindhoven is zondagavond rond negen uur bekogeld met stenen. Een ruit sneuvelde. Een getuige hoorde een loeiharde knal. "Ik dacht dat we beschoten werden.", meldt hij tegenover Omroep Brabant.

De dubbeldeks-trein (DDZ) reed al langzaam vanaf het moment dat station Helmond werd verlaten vertelt de getuige. "Er werd gezegd dat er een persoon langs het spoor liep en dat we daarom vaart minderden. Opeens klonk er een loeiharde knal. Alsof er een eikel op je voorruit valt maar dan nog tien keer harder. Het glas van een raam was compleet versplinterd en er zat een flink gat in."

Direct besloot hij het voorval te melden aan de conductrice, waarop zij direct direct haar telefoon pakte om te bellen voor hulp. Volgens de getuige zaten er in totaal zes personen in de wagons, allen zijn geschrokken, vertelt hij, maar er zijn gelukkig geen gewonden bij.

Geen beschieting

Een woordvoerder van de NS kon vertellend at de trein niet beschoten, maar bekogeld is. "We kregen rond halftien zondagavond een melding dat er met stenen werd gegooid naar de trein, er waren mensen met stenen langs het spoor gezien."

Na de melding heeft politie een kijkje genomen ter hoogte van de kruising Tongelresestraat en Hofstraat in Eindhoven, maar daar was niemand meer te zien. Uit veiligheidsoverweging heeft het treinverkeer een korte tijd met langzamere snelheid moeten rijden.

Het is onduidelijk om hoeveel daders het precies gaat, en de politie onderzoekt de zaak.

Bron: Omroep Brabant