Eerste verstoring door bladeren op het spoor een feit

De eerste verstoring van het jaar, waarbij treinen slippen door herfstblaadjes op het spoor, is vandaag een feit. Vanmorgen reden er tussen Utrecht en Baarn enige tijd minder treinen.

Door de gladde sporen kon er in elke richting maar één trein per uur rijden, in plaats van twee. Vanaf twaalf uur 's middags kon de normale dienstregeling weer worden hervat.

Nieuwe dienstregeling

Vanaf aanstaande maandag zal de NS de diensregeling lichtelijk aanpassen.  Zo zullen er enkele treinen een minuut eerder vertrekken, dit is om ervoor te zorgen dat treinen wat meer speling krijgen en daardoor minder snel vertraagd raken door eventueel gladde sporen. De wijzigingen zijn op de website van de NS en in de reisplanner te vinden.

Ook zullen de NS en ProRail er door middel van het middel Sandite (en mix van gel en zand) voor te zorgen dat de sporen stoever zullen worden. Een aantal treinen van de NS is uitgerust met een systeem dat het spul op de rails aanbrengt, ook zal er dit jaar een speciale trein rijden om dit mengsel op de rails te spuiten.

Bron: Treinreiziger