SP: 'Geen verschil in eerste en tweede klasse in de trein'

In de trein mag geen verschil zijn tussen eerste en tweede klas. Dat vindt de SP-Kamerlid Farshad Bashir zal er daarom dinsdag bij een debat in de Tweede Kamer voor pleiten dat het klassensysteem in de trein wordt afgeschaft.

Volgens het Kamerlid moet zijn voorstel ervoor zorgen dat de kwaliteit van de trein in zijn geheel omhoog gaat voor de reizigers."Hierdoor zal reizen met de trein aantrekkelijker worden, waardoor meer mensen de trein zullen pakken", aldus de SP'er. Er zal hierbij geen verlies lijden voor de NS.

het SP-kamerlid heeft tot nu toe nog weinig steun gekregen in de Kamer

'Overstappen in de trein'

Bovendien denkt hij dat zijn voorstel goedkoper is dan een dinsdagochtend gepresenteerd plan van de D66 om de eerste klas toegankelijker te maken. Hun voorstel luidde dat je in de trein ook een keuze kan maken tussen eerste en tweede klas door dit op de OV-Chipkaart op te waarderen. Dit zou via een speciaal apparaat in de trein kunnen, of desnoods via een conducteur. Nu moet dit vooraf nog via de kaartautomaat worden ingesteld.

Kamerlid Stientje van Veldhoven (D66) wil dat staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) de mogelijkheden hiervoor gaat onderzoeken.

Farshid Bashir wijst erop dat de incheckpaaltjes al een miljard hebben gekost en dat het voorstel van D66 dus te duur zal blijken.

Bron: Nu.nl