Fyrabouwer AnsaldoBreda daagt NS

Waar de Fyrabouwer AnsaldoBreda vanmorgen nog in enkele dagbladen met een open brief contact  toenadering zocht tot de NS, lijkt het bedrijf nu ook de Nederlandse Spoorwegen voor de rechter te slepen. Zij kregen vanavond een juridische brief op de deurmat.

Een woordvoerder van AnsaldoBreda zegt dat de bodemprocedure ''een van de volgende logische stappen is in een ingewikkelde juridische procedure''. Hun hoop ligt in ieder geval op een volledige samenwerking met de NS.

Bodemprocedure

Deze avond viel er een bodemprocedure in de bus, juist nadat er vanmorgen nog een paginagrote advertentie in de dagbladen Metro en De Telegraaf stonden. ''Wij vinden het wel lastig met elkaar te rijmen'', zegt een woordvoerder van de NS.

In de open brief aan alle treinreizigers gaf bestuursvoorzitter Maurizio Manfelloto van AnsaldoBreda aan graag weer met de NS samen te gaan werken.

De NS wijst erop dat het contract bewust is ontbonden: ''Waarom zouden we vertrouwen hebben in een bedrijf dat zegt in zes maanden iets te kunnen wat de afgelopen acht maanden niet is gelukt'', aldus een woordvoerder.

Als er een bodemprocedure plaats zou gaan vinden dan zou deze jaren gaan duren. Mogelijk wel zeven jaar, volgens experts.

 

Bron: Nu.nl