Verbouwing station Tilburg woensdag van start

Vanaf aanstaande woensdag gaat de verbouwing van het station in Tilburg officieel van start. Het karwei moet medio 2016 klaar zijn. "We proberen overlast voor reizigers zoveel mogelijk te beperken", zegt een woordvoerder.

Station Tilburg krijgt onder meer een nieuw entree aan de noordzijde, waar de gemeente een neiuwe sporozone gaat ontwikkelen. Onder het station komt een 42 meter brede reizigerspassage met winkels en horeca.

De starthandeling wordt woensdag verricht door Marion Gout van Sinderen, president-directeur van Prorail. ProRail is de opdrachtgever van de bouw, die door aannemer Besix plaats zal vinden.

Reizigerspassage

De huidige reizigerspassage blijft tijdens de werkzaamheden gewoon toegankelijk voor de reiziger. Vooral op het voorterrein moeten reizigers rekening houden met overlast. "We proberen die te beperken, maar zonder is onmogelijk", zegt een woordvoerder. Vanaf oktober zullen de auto's op de spoorlaan ook enige hinder gaan ervaren.

Tunnelbak

De grootste klus tijdens de verbouwing is het 'inschuiven' van de tunnelbak voor de nieuwe stationspassage. Dat gebeurt gelijktijdig met de nieuwe fietspassage, verderop bij de Willem II-straat. Door dat werk is vanaf 18 oktober 2014 in Tilburg zes dagen lang geen enkel treinverkeer mogelijk.

Kosten

De verbouwing kost 13 miljoen euro en wordt betaald door het ministerie van Infrastructuur, NS, de provincie Noord-Brabant en de gemeente Tilburg. De verbouwing van het station duurt tot 2016.

Bron: Brabants Dagblad