Veel problemen met zakcomputer van NS-treinpersoneel

De 'railpocket' zakcomputer van conducteurs en machinisten van de NS werkt niet goed. Het apparaat loopt steeds vast, geeft geen accurate reisinformatie en kan in sommige gevallen zelfs voor gevaarlijke situaties zorgen. Vakbond FNV Spoor wil dat de NS geld steekt in nieuwe apparatuur, schrijft het AD donderdag.

De vakbond heeft de afgelopen maanden een hoop klachten gekregen over de slechte werking van het apparaat. Een conducteur noemt het apparaat in de krant waardeloos. "Het wordt tijd voor beter materiaal. Als er calamiteiten zijn, weten de reizigers het dikwijls eerder dan wij. Ook loopt de railpocket vast en moet steeds opnieuw worden opgestart. Dat kost tijd."

Een andere NS-medewerker stelt dat de zakcomputer dikwijls verkeerde informatie geeft. Een machinist heeft zelfs aangegeven dat hij door het herstarten van het apparaat bijna een bord van een tijdelijke snelheidsbeperking mistte.

Verouderd
Volgens ingewijden zou het apparaat bovendien op een verouderde versie van Windows Mobile draaien, dit is de mobiele versie van het polulaire besturingssysteem van Microsoft. Bij de NS zouden ze nog op de apparatuur versie 6 draaien terwijl versie 8 inmiddels al beschikbaar is.

De NS stelt in de krant dat het bezig is met het verbeteren van de railpocket.

Bron: Novum