Provincie Limburg redt ZLSM

De Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij is gered door de provincie. De provincie is bereid om de eigendommen van de toeristische stoomtrein tussen Kerkrade en Schin op Geul over te nemen voor 10,5 miljoen euro.

Bij de overname zal het gaan om zaken als het spoor, de overwegen en de onderhoudsloodsen. Ook komt er een onderhoudsfonds.

Al een tijdje verkeert de Limburgse Stoomtreinmaatschappij in financiële problemen. Begin dit jaar gaf de provincie een overbruggingskrediet van 200.000 euro. Afgesproken werd toen dat er een fatsoenlijk businessplan zou worden uitgewerkt, welke er nu eindelijk ligt.

Verantwoord
Volgens CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck is de overname verantwoord omdat de ZLSM de ijzeren ruggegraat van toeristisch Zuid-Limburg vormt. Directeur Randy Habets denkt dat met de overname de stichting niet meer het zwarte licht zal zien, en dat deze gered zal zijn.

De vier gemeenten die aan de spoorlijn liggen, zouden samen 1,5 miljoen moeten bijdragen. Het Limburgs Parlement en de gemeenteraden moeten wel nog instemmen met de investering in de maatschappij.
 

Bron: L1