NS tevreden met punctualiteit Koninginnedag

Op Koninginnedag reed ruim negentig procent van de treinen op tijd. Dat meldt de NS woensdag. De vervoerder is tevreden over het verloop van de dag en het functioneren van de Oranjedienstregeling waarbij zo goed als geen problemen zijn ontstaan, op enkele vertragingen na.

Volgens een schatting gingeren er ruim 240.000 mensen met de trein trein naar de hoofdstad, niet meer dan op een normale Koninginnedag. Ook naar Eindhoven, waar veel optredens waren, was het druk, hier bezochten zeventigduizend feestvierders via de NS de stad.

Doordat er ook in beide steden een avondprogramma was, waaronder de rondvaart over het IJ in Amsterdam, was wel duidelijk te merken dat de mensen later weggingen dan als op een andere Koninginnedag, dit latere vertrek was in zowel Amsterdam als Eindhoven, daarom reed de NS dit jaar tot 4 uur 's ochtend.

Reizigersvereniging Rover kreeg één klacht binnen over de Oranjedienstregeling van de NS. "Die ging over een overvolle trein naar Amsterdam, maar het was natuurlijk op zich niet zo verwonderlijk dat dat zou gebeuren", vertelt een woordvoerder. "Ik denk dat de reizigers ook tevreden waren over het verloop."

De punctualiteit op Koninginnedag lag dit jaar op 90%, deze percentage is lager dan normaal, maar staat we gelijk met die van voorgaande Koninginnedagen. Over heel vorig jaar reed bijvoorbeeld ruim 94 procent van de treinen op tijd.

Bron: Foknieuws