Opnieuw testritten met Fyra V250

De Nederlandse Spoorwegen hebben dinsdag weer opnieuw testritten met de Fyra V250 uitgevoerd. Met deze ritten zal worden gekeken of er inmiddels storingen aan de treinen zijn verholpen. Op twee stellen is inmiddels een nieuwe software-versie geïnstalleerd. Het is nog niet bekend hoelang de testen gaan duren.

Tijdens de testritten worden er opzettelijk problemen in de apparatuur en onderdelen van de trein veroorzaakt. Op deze manier moet gekeken worden of de storingen verminderd worden.

Sinds eind vorig jaar kampten de Italiaanse treinen met technische problemen, tijdens een winterse rit naar België viel er beplating van de trein af waarna de Belgische Spoorweginspectie de treinen een rijverbod gaf. De NS heeft hierop de treinen uiteindelijk aan de kant gezet, totdat de treinen betrouwbaar zijn.

De ritten vinden plaats rond de werkplaats Watergraafsmeer, daarbuiten op gewoon spoor en op de HSL. Technici van het Italiaanse Ansaldobreda en Nedtrain draaien 24-uursdiensten om de ritten uit te voeren.

Als alternatief voor de Fyra naar België rijdt er nu acht keer per dag een intercity tussen Brussel en Den Haag. Deze wordt ingezet met hetzelfde materieel als waarmee de vroegere Benelux-trein mee werd gereden.

Bron: AD