Bende overvalt trein in Parijse voorstad

Een bende van ruim 20 gemaskerde jongeren heeft in een voorstad van Parijs een passagierstrein overvallen. De groep drong zaterdagavond om 22.00 uur de trein op het perron van het station in Grigny binnen.

De mannen gingen hardhandig en rigoureus te werk. Allereerst trokken ze aan de noodrem om te voorkomen dat dat de trein ging rijden. Daarna liepen ze gewapend met traangas de trein door om mensen te beroven. De buit bestond onder meer uit geld en mobiele telefoons.

Enkele mensen hebben geprobeerd zich tegen de bendeleden te verzetten, maar doordat ze met traangas begonnen te spuiten lukte het de reizigers niet om zich te kunnen verzetten.

De overval vond zaterdag plaats, maar is pas vandaag bekend gemaakt. De Franse politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld maar voor zover bekend zijn er nog geen verdachten aangehouden. Mogelijk zou er een verband kunnen zijn met een eerder incident. Toen werd er in januari in Marseille een TGV tot stoppen gebracht door middel van rode fakkels, waarna een groep jongeren probeerden de deur te openen, wat toen mislukte.

Bron: RTL nieuws