Akinci: Trein van Brabant naar Brussel Airport

De provincie Noord-Brabant wil dat er een nieuwe intercity gaat rijden van Eindhoven, via Breda en Antwerpen naar Brussel. Maar als het aan de Bredase verkeerswethouder Selçuk Akinci ligt wordt die lijn nog verder doorgetrokken: naar Brussel Airport, Zaventem.

De provincie heeft bij de NS en het ministerie van Infrastructuur en Milieu aangedrongen op een snelle verbinding met de Belgische hoofdstad, welke als alternatief kan dienen voor de bestaande lijnen en de geplaagde Fyra. De nieuwe lijn zou dan de naam 'Brussel-Brainport Express' moeten gaan heten. De regio Eindhoven afficheert zich namelijk als 'brainport'. In het voorstel zou de trein 8 keer keer dag moeten gaan rijden.

De Bredase wethouder Akinci is groot voorstander van deze treinverbinding, maar gaat liever nog een station verder: naar Zaventem, de plek waar het vliegveld van Brussel zich bevindt. "Een van de redenen waarom er ooit is besloten om Breda en daarmee de Brabantse stedenrij aan te sluiten op het hoge snelheidsnet is het ontlasten van Schiphol. Daarom lijkt het me ook verstandig om daar op in te zetten", aldus wethouder Akinci .

Bron: BN de Stem