Nieuwe Valleilijn GTW-trein in het land

Voor Connexxion is er sinds zaterdag een nieuwe trein in het land die op de Valleilijn zal gaan rijden. Deze splinternieuwe GTW-trein moet het "Materieel '64" gaan vervangen welke door Connexxion van de NS is gekocht. Dit materieel gaat vanwege ouderdom aan de kant.

De GTW-trein kennen van vervoerders Breng, Arriva en Veolia. De GTW trein van de firma Stadler zal de komende tijd samen met het personeel nog klaargestoomd worden voor inzet.

Faillisement FTD
De Duitse bouwer Fahrzeugtechnik Dessau (FTD), die de Protos-treinen leverde, kwam in financiële problemen waardoor ze geen treinen meer konden leveren. Er waren plannen om een prototype van de Protos-trein over te nemen van FTD, die omgebouwd zou worden naar de eisen van Connexxion. Helaas is dit vanwege het faillisement van de bouwer niet van de grond gekomen en is Connexxion overeen gekomen om bij de bestelling van de GTW treinen voor vervoerder Breng er ook eentje voor zichzelf bij te bestellen, uiteraard in het Connexxion blauw.

Vervolgbestelling
Mocht Connexxion in de toekomst krap zitten met hun materieelvloot, dan is een zevende trein ook een optie, wat dan ook een GTW gaat worden.