Eind deze maand start verbouwing station Eindhoven

Eind deze maand gaat de eerste schop in de grond voor de bouw van de nieuwe reizigerspassage op station Eindhoven. De nieuwe passage krijgt liften en roltrappen naar alle perrons en de transfercapaciteit van het station wordt meer dan verdubbeld.

Een belangrijke mijlpaal waarvoor president-directeur Marion Gout-van Sinderen van spoorbeheerder ProRail, directievoorzitter Michiel Noy van NS Stations, gedeputeerde Ruud van Heugten van de provincie Noord-Brabant en wethouder Mary Fiers van de gemeente Eindhoven op woensdag 13 maart gezamenlijk het startsein geven.

Grootste stationsverbouwingen ooit
ProRail en NS zijn op dit moment bezig met de grootste stationsverbouwingen sinds het bestaan van de spoorwegen. Vanwege de groei van het treinverkeer de afgelopen jaren zijn bestaande stations uit hun jasje gegroeid en zien nieuwe stations het levenslicht. In het zuiden van het land krijgt Breda een geheel nieuw station en worden Eindhoven en Tilburg ruimer en toegankelijker gemaakt om reizigers een prettig verblijf te bieden. In 2013 openen bovendien nieuwe stations, waaronder Maastricht Noord. Ook bouwt ProRail op tal van stations aan een betere toegankelijkheid door het plaatsen van liften en roltrappen. Ook Utrecht krijgt een nieuwe stationshal voor een betere doorstroom voor reizigers.

 

Bron: ProRail