België negeert Schultz omtrent Fyra

Het lukt minister Schultz van Haegen (Infrastructuur; VVD) niet om in contact te komen met haar Belgische collega Paul Magnette. Ze heeft enkele vragen over een conflict vanwege de aanschaf van de V250 trein voor België, en heeft premier Rutte gevraagd contact op te nemen met de Belgische premier Elio Di Rupo.

België zou een nieuwe Fyra-V250-trein bestellen voor de HSL-verbinding tussen Den Haag en Brussel, maar tot op heden is dit nog niet gebeurd. Een woordvoerder van het ministerie meldt het volgende: “We hebben brieven gestuurd en zijn voicemail ingesproken. Tot op heden zonder resultaat. We krijgen hem niet te pakken".

De Belgische NMBS, die het treinstel moeten bestellen, heeft al eerder laten weten geen heil in de verbinding te zien, omdat deze nooit rendabel zou zijn.

Hedwigepolder
Het treinstel is niet het enige twistpunt tussen Nederland en België. België dreigt Nederland voor de rechter te slepen omdat de Hedwigepolder zoals afgesproken nog steeds niet onder water is gezet. Ook een ruzie over het doortrekken van een spoorlijn tussen België en Duitsland door Limburg is nog niet beslecht. 

De Belgische minister was tot op heden net als Magnette niet bereikbaar voor commentaar voor uitleg of zelfs een interview.


De Fyra V250 onder de kap van station Rotterdam Centraal.
 

Bron: Treinreiziger