Eurostar laat gouden trein rijden tijdens zomerspelen

De gouden Eurostar-trein die vrijdag gepresenteerd is. (Foto: Eurostar)
De gouden Eurostar-trein die vrijdag gepresenteerd is. (Foto: Eurostar)

Eurostar heeft vrijdag een 'gouden trein' onthuld. Twee treinen van de Eurostar zijn vanwege de aankomende Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024 voor een deel  gehuld in het goud. Hiermee wil het spoorbedrijf de successen benadrukken die de sporters tegemoet zullen komen.

Hoewel de e320-trein van de Eurostar al eventjes in het goud reed, werd de bijzondere trein vandaag ingehuldigd in het station van Amsterdam Centraal. Bij dit officiële moment waren Eurostar-medewerkers en Olympisch atlete en skateboarder Roos Zwetsloot aanwezig.

Inzet tijdens Olympische en Paralympische Spelen.

De gouden hogesnelheidstreinen worden ingezet om atleten en reizigers op een duurzame manier naar Parijs te vervoeren tijdens de Olympische en Paralympische Spelen. Als officiële partner voor treinreizen van Team NL voor de Zomerspelen in Parijs, bereidt Eurostar zich voor om naast de Nederlandse Olympische en Paralympische atleten, ook de vele supporters die deze zomer naar de Franse hoofdstad zullen reizen te verwelkomen.

Duurzame missie

Buiten de vele sportfans en reizigers die naar Parijs reizen zullen meer dan 160 Eurostar-treinen ook zo'n 2.000 atleten en personeelsleden van Team NL, Team ParaNL, Team GB, ParalympicsGB, Team België, Team Para België en Team Duitsland op een duurzame manier naar hun bestemming te brengen. Van juli tot september worden tot twee miljoen reizigers verwacht die met Eurostar naar de Spelen reizen, met piekdagen die samenvallen met de openings- en sluitingsceremonies van de Olympische Spelen - van 25 tot 27 juli en van 10 tot 12 augustus.  

Extra treinen

Om de fans de mogelijkheid te geven naar Parijs te reizen breidt Eurostar zijn diensten en capaciteit uit tussen Nederland en Parijs, vergeleken met de zomer van 2023. Hierdoor zijn er nu meer tickets beschikbaar voor de fans. Daarnaast steeg de verkoop van tickets tussen Nederland en Parijs met 13 procent in vergelijking met vorige zomer. Om de piekdagen zonder problemen te laten verlopen zal Eurostar extra personeel inzetten.

Gouden feest aan boord

Reizigers in de Eurostar Business Premier, Standard Premier en Premium klassen kunnen de Spelen al aan boord van de trein ervaren dankzij de speciale Olympische desserts. Ook hierbij zullen de "Olympische" chocolaatjes en het nieuwe Olympisch-goud cocktailmenu in de lounges in Parijs en Londen niet ontbreken. Eurostar verwacht dat er 21.000 glazen champagne geserveerd worden tijdens de Spelen, als fans en atleten proosten op de medailleoogst.