Dit was waarom er een oranje Materieel '64 over het spoor reed

De in het oranje gestoken Mat'64 van de Stichting 2454 CREW. (Foto: Lars Berkvens)
De in het oranje gestoken Mat'64 van de Stichting 2454 CREW. (Foto: Lars Berkvens)

Treinliefhebbers keken deze week misschien vreemd op toen een oude nostalgische Mat'64 trein opeens verscheen in een oranje kleurstelling. Op de sociale media vroegen veel mensen zich af waarom treinstel 904 van de Stichting 2454 CREW opeens in het oranje op de baan verscheen. Heeft het te maken met het EK voetbal, of speelt er wat anders?

Ook onze redactie viel de opmerkelijke verschijning op. Opvallend was dat er op de bestickering de naam Jan.nl was aangebracht. Na een kijkje op de website van de organisatie werd duidelijk dat het om een accountants- en adviseurs-organisatie gaat, en waar de kleur oranje prominent onderwerp is van de huisstijl. Duidelijk werd dus dat het aankomende EK niet de reden was van de nieuwe en tijdelijke aangebrachte kleurstelling.

Tegenover Treinenweb heeft de algemeen directeur van Jan.nl laten weten dat ze de trein afgehuurd hadden vanwege een uitgesteld 15-jarig jubileum wat eigenlijk in 2020 plaats had moeten vinden, echter vanwege de coronamaatregelen en andere bijkomende pech werd er besloten om de rit afgelopen weekend plaats te laten vinden.

"De collega's wisten van tevoren van niets, en de verrassing toen er een oranje trein met onze bedrijfsnaam op Amsterdam CS aankwam was heel groot. We hebben een prachtig weekend in Breda gehad en gingen zondag weer terug per "onze" oranje trein. We kregen aan boord uitleg over de historische trein waarin we zaten en over Stichting 2454 CREW, die ons overigens heel goed hebben verzorgd aan boord. Dat maakte onze trip extra speciaal.", schrijft Andrea van der Giezen, algemeen directeur JAN© Accountants en Adviseurs tegenover Treinenweb.nl

Inmiddels zou de 904 weer terug zijn gegaan naar de werkplaats in Roosendaal om weer zijn oude NS-gele jasje terug te krijgen.