Vier doden en veel slachtoffers bij treinbotsing in Tsjechië

 (Foto: Petr S.)
(Foto: Petr S.)

Bij de Tsjechische stad Pardubice heeft een frontale treinbotsing plaatsgevonden tussen een passagierstrein en een goederentrein. Hierbij zijn er minstens vier doden en 23 gewonden gevallen, meldt de Tsjechische media.

Het ongeluk vond iets na 23.00 uur plaats toen een RegioJet-trein richting Košice in Slowakije frontaal botste met een goederentrein die uit de tegenovergestelde richting kwam. De RegioJet sneltrein vervoerde meer dan driehonderd passagiers en was onderweg van de Tsjechische hoofdstad Praag naar de Oekraïense plaats Tsjop. Het eerste passagiersrijtuig is ontspoord en gekanteld.

Tientallen gewonden

Volgens de brandweer zijn er tientallen gewonden, waaronder kinderen. Sommigen verkeren in kritieke toestand, meldt nieuwssite ČT24. Het aantal zal de komende tijd nog oplopen. Beide machinisten van de betrokken treinen hebben het ongeval overleefd. Minister van Binnenlandse Zaken Vít Rakušan en minister van Transport Martin Kupka zijn afgereisd naar de ongevalsplek. Het is onduidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart. "Het is nog te vroeg om over de oorzaak te speculeren", zei minister Kupka ter plaatse.

De spoorlijn waar het ongeluk plaatsvond, is een van de belangrijkste verbindingen met het oosten van Tsjechië, en is voorlopig niet bruikbaar.