NS en ProRail waarschuwen voor hinder tijdens meivakantie

 (Foto: ProRail)
(Foto: ProRail)

ProRail en NS waarschuwen reizigers dat werkzaamheden aan het spoor tijdens de meivakantie gevolgen hebben voor het treinverkeer op meerdere plekken in het land. Amsterdam Centraal, Zwolle en Tilburg zijn in die periode enkele dagen tot meerdere weken slecht of onbereikbaar per trein.

De meivakantie geldt van 27 april t/m 5 mei 2024. De NS adviseert reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd. De meeste werkzaamheden zullen niet plaats vinden tijdens Koningsdag.

Werkzaamheden Noord-Brabant

Van 28 april tot en met 12 mei vinden er werkzaamheden plaats rond station Tilburg en Tilburg Universiteit. Daarnaast werkt ProRail aan het spoor tussen Tilburg en Breda en Tilburg en Vught. Ook op station Gilze-Rijen vinden werkzaamheden plaats. Hierdoor rijden er in deze periode geen treinen van, naar en via Tilburg. NS zet bussen in.

Op en rond station Amsterdam Centraal

Op Amsterdam Centraal werkt ProRail van 29 april tot en met 4 mei aan diverse sporen en spoorbruggen op en rond het station. Dit heeft grote gevolgen voor treinverkeer van, naar en via Amsterdam Centraal. Reizigers moeten rekening houden met extra overstappen en een langere reistijd. NS adviseert reizigers gebruik te maken van omreisroutes, te reizen met overig OV of treinvervangende bussen en vlak voor vertrek de reisplanner te checken voor het meest actuele reisadvies.

Bouw houten loopbrug in Zwolle

Ook op en rond station Zwolle vinden in de meivakantie verschillende werkzaamheden plaats. Zo worden onder andere de brugdelen van de nieuwe houten loopbrug, de zogenoemde passerelle, aangebracht met grote kranen. De loopbrug over het spoor verbindt Zwolle Centrum en Zwolle Zuid in de Zwolse Spoorzone.

Als gevolg hiervan rijden er van maandag 29 april tot en met woensdag 1 mei geen NS treinen van en naar Zwolle. Donderdag 2 mei is er geen treinverkeer tussen Zwolle en Kampen Zuid en Zwolle en ’t Harde. Ook rijden er die dag geen Sprinters tussen Zwolle en Meppel. Ook het treinverkeer van Arriva en Keolis ondervindt hinder van de werkzaamheden. NS zet bussen in en vraagt reizigers om rekening te houden met ongeveer een half uur extra reistijd.