Schade op Amsterdam Zuid door plofkraak

Een plofkraak heeft dinsdagmorgen gezorgd voor een ravage op Amsterdam Zuid. (Foto: Henk Bezemer)
Een plofkraak heeft dinsdagmorgen gezorgd voor een ravage op Amsterdam Zuid. (Foto: Henk Bezemer)

Een plofkraak heeft vanochtend op station Amsterdam-Zuid veel schade aangericht. Vanwege het onderzoek van de politie stopten er in de ochtend geen tot minder treinen op station Amsterdam-Zuid, maar inmiddels rijdt het treinverkeer weer volgens dienstregeling.

Om 4:10 uur vond een explosie plaats bij de balie van Tickets & Service van de NS in de stationshal. De schade is aanzienlijk, met gebarsten ramen als gevolg. Er zouden geen mensen gewond zijn geraakt. Tot 7:30 uur voerde de politie tactisch onderzoek uit om de dader(s) te achterhalen en verrichtte sporenonderzoek. De EOD kon uiteindelijk concluderen dat er geen achtergebleven explosieven aanwezig meer waren.

Als gevolg van het onderzoek stopten er tot ongeveer 7:30 geen treinen op Amsterdam Zuid. Daarna kon het perron van spoor 3 en 4 weer gebruikt worden. En omstreeks 8:00 uur waren alle perrons weer in gebruik.

De politie doet onderzoek naar de plofkraak en de daders. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000 (gratis)