Treinen kwamen in januari vaker vertraagd aan

 (Foto: Pjedro22)
(Foto: Pjedro22)

Treinen komen de laatste tijd steeds vaker met vertraging aan op of vallen uit vanwege storingen op het spoor. Dat schrijft De Telegraaf donderdag. Zowel NS als ProRail bevestigen dit aan de hand van de analytische gegevens op de website RijdendeTreinen.nl. De oorzaak ligt hun bij personeelstekort.

Vanwege een gebrek aan onderhoudspersoneel duren reparaties aan treinen vaak langer, wat resulteert in soms verkorte treinen en een langere in- en uitstaptijd voor passagiers. Maar ook op de HSL tussen Amsterdam en Rotterdam is er de afgelopen maanden veel vertraging. Vanwege de werkzaamheden bij station Schiphol Airport zijn er minder sporen in gebruik. Daarnaast gelden er op het HSL-spoor ook tijdelijke snelheidsbeperkingen als gevolg van verzwakte bruggen en infrastructuur.

De gegevens van Rijdendetreinen.nl en het ProRail dashboard laten zien dat er afgelopen januari tot nu toe 515 vertragingen en storingen op het spoor waren. Dit aantal overtreft de 402 storingen en vertragingen van januari vorig jaar. De NS-woordvoerder merkt echter op dat verstoringen mogelijk op verschillende manieren in de gegevens zijn opgenomen.