Paard overleden en automobilist zwaargewond na botsing met trein

Een archieffoto van de ProRail Incidentenbestrijding. (Foto: Treinenweb)
Een archieffoto van de ProRail Incidentenbestrijding. (Foto: Treinenweb)

Op donderdagavond is op een spoorwegovergang in Boxtel een trein gebotst tegen een losgeraakte paardentrailer. De bestuurder van het voertuig raakte zwaargewond waarbij er een traumahelicopter moest worden opgeroepen. Een van de twee paarden die zich in de trailer bevonden, is overleden.

De auto met de paardentrailer stak de spoorwegovergang over in de buurt van de wijk Tongeren in Boxtel. Op het moment dat de auto zich midden op de spoorwegovergang bevond, raakte de paardentrailer plotseling los. De bestuurder stapte uit om de paarden uit de trailer te halen, maar op dat moment kwam de trein in aanraking met de trailer. Een van de paarden kon vluchten, maar het andere paard overleed ter plekke. De man raakte bij deze ontsnappingspoging om de paarden te bevrijden ernstig gewond.

Als gevolg van de botsing zullen er gedurende de rest van de avond en nacht geen treinen rijden tussen Tilburg en Boxtel. De trein die betrokken was bij het incident is ontspoord geraakt en zal vannacht worden herspoord door de Incidenten Bestrijding van ProRail. Ongeveer 300 passagiers die aan boord van die trein zaten, zijn omstreeks kwart voor acht geëvacueerd en overgebracht naar een andere trein.

De NS verwacht morgenochtend weer treinen op het traject te laten rijden.