DB Regio en BEG presenteren nieuwe Siemens Desiro HC voor in Beieren en Thüringen

Afgelopen donderdag hebben treinfabrikant Siemens, DB Regio Bayern en Bayerische Eisenbahngesellschaft (BEG) de nieuwe Desiro HC voor de Franken-Thüringen Express gepresenteerd. Vanaf december zullen de trein in dienst komen in de Duitse deelstaten Beieren en Thüringen.

De nieuwe Desiro dubbeldekker maakte donderdag met een besloten gezelschap, waaronder pers, een rit tussen Bamberg en Neurenberg. Zodra de trein aan het eind van dit jaar in dienst komt bij DB Regio zal deze elk half uur tussen beide steden rijden.

Desiro HC

Er zijn achttien vierdelige en acht zesdelige treinstellen besteld. Afhankelijkv an de lengte bieden ze in totaal 380 of 634 zitplaatsen. Er is ruimte voor 36 fietsen, en reizigers kunnen gebruik maken van wifi, reisinformatieschermen en speciale ruiten moeten zorgen voor goede ontvangst voor de mobiele telefoon. De maximale snelheid is 160 kilometer per uur.

Eerst zullen de vierdelige treinstellen worden geleverd, en halverwege 2024 komen zullen de zesdelige treinstellen volgen. Deze worden ingezet op de HSL Nürnberg–Ebensfeld en zijn geschikt voor een maximale snelheid van 190 kilometer per uur. Omdat deze trein sneller rijdt zijn ook de deuren aangepast naar enkelbladige deuren die zorgen voor drukdichtheid. Uiteraard zijn deze treinen voorzien van het ETCS signaleringssysteem.

Routes

Dit zijn de routes waarop de trein vanaf december te vinden zal zijn.

  • RE 20 Neurenberg - Bamberg - Würzburg;
  • RB 25 Bamberg - Kronach;
  • RE 42 Neurenberg - Bamberg - Lichtenfels - Saalfeld;
  • RE 49 Neurenberg - Bamberg - Lichtenfels - Coburg - Sonneberg.
  • HSL Nürnberg - Ebensfeld (juni 2024)