Vanaf 16 oktober vijf dagen geen treinen tussen Woerden en Gouda

Vanaf 16 oktober rijden er vijf dagen geen treinen tussen Woerden en Gouda. (Foto: Treinenweb)
Vanaf 16 oktober rijden er vijf dagen geen treinen tussen Woerden en Gouda. (Foto: Treinenweb)

Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 oktober werkt spoorbeheerder ProRail aan het spoor tussen Woerden en Gouda. Als gevolg van deze werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Woerden en Gouda.

Er wordt tijdens deze periode onder andere een stuk spoor weggehaald. Het gaat om de zogenaamde wachtsporen bij Oudewater die worden verwijderd. Het spoor is dertig jaar oud, en volgens de spoorbeheerder niet meer nodig omdat goederentreinen tegenwoordig niet meer aan de kant gaan, maar tussen de reizigerstreinen blijven rijden. Het hele spoor zal met bovenleiding en wissels worden verwijderd. Vier van de te verwijderen wissels zullen duurzaam worden gebruikt op het opstelterrein bij Maarn nadat ze onderhoud gekregen hebben.

Reisadvies

Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd tot 30 minuten en overstappen. Er word geadviseerd om vooraf de reisplanner te raadplegen. Van maandag 16 oktober tot en met vrijdag 20 oktober rijden er geen treinen tussen Woerden en Gouda. Reizigers kunnen gebruik maken van de onderstaande omreisroutes:  

  • Reizigers vanuit Rotterdam Centraal richting Utrecht Centraal kunnen omreizen met de hogesnelheidslijn (HSL) via Schiphol. Reizigers moeten wel rekening houden met een toeslag die betaald moet worden voor het gebruik van de HSL.
  • Reizigers vanuit Den Haag Centraal richting Utrecht Centraal kunnen omreizen via Leiden Centraal. 
  • Reizigers vanuit Gouda richting Utrecht Centraal kunnen omreizen via Alphen aan den Rijn.

Tussen Gouda en Gouda Goverwelle rijdt een taxibusje om gebruik te kunnen maken van de omreisroutes met de trein. 

Op zondag 15 oktober zijn er ook werkzaamheden tussen Utrecht Centraal en Woerden waardoor er op deze dag geen treinen rijden op dit traject. Er zijn omreisroutes en er worden bussen ingezet. Ook hier moeten reizigers rekening houden met extra reistijd.

Een uitgebreid overzicht van werkzaamheden op alle treintrajecten in Nederland kan je hier vinden.